Design & construct-contracten

Klikt u op het projectenoverzicht van Van der Wiel, dan ziet u dat Van der Wiel in heel Nederland operationeel is. Voor de divisie Transport niets nieuws, maar sinds vorig jaar is dit wel nieuw voor de divisie Infra & Milieu. Waar het begon met 1 project, volgden er snel meer. Dit komt mede door de toenemende vraag naar Design & Construct-contracten; iets waar Van der Wiel Infra & Milieu BV haar pijlen op heeft gericht.

DOK 37 TE TE HILLEGOM

Op de locatie in Hillegom, waar 37 woningen en 26 appartementen verrijzen, heeft Van der Wiel Infra & Milieu BV een groot aantal van haar diensten tot uitvoering gebracht. Van saneren tot woonrijpmaken, al dan niet in samenwerking met de dochterondernemingen Enviso en DBG.

PLAN DUIVENHORST TE DEN DOLDER

In opdracht van Van Wijnen Projectontwikkeling Midden BV nam Van der Wiel het saneren, bouw- en woonrijp maken aan voor deze bijzondere locatie. Van der Wiel dacht mee aan oplossingen voor onder andere de hoogteverschillen, geluidsoverlast en het afvoeren van regenwater.

WONINGBOUWLOCATIE RIETVELDEN III TE WORMERVEER

Net boven Amsterdam werkt Van der Wiel Infra & Milieu BV mee aan een woningbouwlocatie waar 60 woningen en 8 waterwoningen worden gebouwd. De waterwoningen zijn aan 1 zijde verbonden met het vaste land, staan voor de rest volledig in het water en zijn omringd door damwanden. Redelijk speciaal aan dit project is dat de riolering volledig op palen is aangebracht, iets wat in het noorden niet gebruikelijk is.

nieuwbouwplan paterslaan te schellingwoude

In 2011 sloopte Van der Wiel het oude tuincentrum dat zich op deze locatie bevond. In maart 2016 wordt gestart met het ophogen van de grond waar 7 woningen worden gerealiseerd. Dit omdat er sprake is van slappe veengrond. Wanneer de voorbelasting is aangebracht, zal er zettingsperiode van 6 maanden volgen. Hierna vervolgt Van der Wiel het bouw- en woonrijp maken. Binnenkort verschijnt dit project inclusief foto’s op de website.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de projecten in Midden Nederland? Neem dan gerust contact op en vraag naar projectadvies van de divisie Infra & Milieu.