Fakkelinstallatie

Van der Wiel Biogas levert en monteert fakkelinstallaties voor het verbranden van biogas. Het gaat hierbij om biogas dat vrijkomt bij vergistingsinstallaties, rioolwaterzuiveringen en stortplaatsen. Onze fakkelinstallaties worden volgens de nieuwste normen en richtlijnen (SCIOS) geleverd.

Fakkelinstallatie

Een fakkelinstallatie is een onmisbaar onderdeel van een biogassysteem. Bij overcapaciteit, storingen of onderhoud wordt het overschot aan biogas in de fakkel verbrand. Dit voorkomt ongewenste drukverhogingen en emissie uitstoot. Een fakkelinstallatie is daarom essentieel voor milieuveiligheid en voldoen aan de Nederlandse Emissie Eisen (Ner).

Hoog temperatuur installatie

Van der Wiel levert en installeert hoog temperatuur fakkelinstallaties voor een veilige, efficiënte en milieuvriendelijke verbranding van biogas. Deze installaties worden vaak gemonteerd in situaties waarin niet al het biogas benut kan worden. Bijvoorbeeld bij de piekproductie van slib. Of bij stortplaatsen waarbij de biogasproductie langzaam afneemt en de gaskwaliteit niet geschikt is voor andere verbranding.

Medium temperatuur fakkelinstallatie

Dit type installatie is een ‘noodinstallatie’. Deze installaties worden gebruikt voor het affakkelen van biogas tijdens storingen, onderhoud en calamiteiten van een benuttingsinstallatie.

Meer weten over fakkelinstallatie voor biogas?  Vraag het één van onze specialisten.