01 november 2016

Leerlingen CSG Liudger bezoeken Van der Wiel

Elk jaar rond de herfstvakantie organiseert CSG Liudger een activiteitenweek rondom thema’s als verkeersveiligheid voor de leerlingen tussen 12 en 19 jaar. Een gevarieerd programma dat aansluit op de leef- en interessewereld van de leerlingen geniet de voorkeur. Dit jaar kwam de school uit bij Van der Wiel en daar werkten we graag aan mee.

veilig werken: hoe doe je dat?

Medewerkers Sikko en Evert van Van der Wiel ontvingen de leerlingen met koffie en thee en lieten hen een film zien over de bedrijfsactiviteiten van de organisatie. De functies en bijbehorende opleidingen kwamen daarbij ook ter sprake. Daarna kregen de leerlingen een voorlichting over de maatregelen die genomen worden om de veiligheid te waarborgen. In de transportwereld is de dode hoek een veelbesproken fenomeen en daar werd op ingespeeld: de leerlingen mochten zelf in de vrachtwagen ervaren wat de dode hoek is. Chauffeur Jan Geertsma, altijd bereid om leerlingen uitleg te geven over de dode hoek, assisteerde hierbij.

oude liefde roest niet

Klaas van der Heide, docent bij CSG Liudger, bezocht Van der Wiel vroeger in een ver verleden wel eens als vertegenwoordiger van vetsmeersystemen. Toen hij iets voor de leerlingen moest bedenken, dacht hij meteen aan Van der Wiel. En met succes. Klaas: “Met name de jongens waren enthousiast, maar ik zag ook meiden die eerst negatief waren en later toch enthousiast werden van de vrachtwagen, het zien van de verschillende beelden van de diverse camera’s in de cabine en het uitproberen van de claxon: dikke pret. Ik heb het als zeer positief ervaren. Bedankt voor jullie medewerking.”

Voor CSG Liudger en haar leerlingen blijkbaar geslaagd, dus hetzelfde geldt voor Van der Wiel!