07 december 2016

Kwaliteitscertificaat voor locatie Schoterveld te Bant

Sinds enkele jaren realiseert Van der Wiel voor Staatbosbeheer het natuurbouwproject Schoterveld. Het project bestaat uit de aanleg van een waterplas, waterverbinding, verschraling van de omliggende landerijen, aanleg van een oeverzwaluwenwand, amfibie tunnels en diverse verbindingspaden. Inmiddels is het projectgebied deels gereed.

uitbreiding kwaliteitscertificaten

Ten behoeve de vrijkomende grond uit het plangebied was Van der Wiel Transport reeds gecertificeerd conform de BRL 9335-2: Grond uit projecten. Ten behoeve van een nog betere dienstverlening voor de afzet van de grond uit het resterende gebied, de waterplas, is het kwaliteitscertificaat BRL-9335-1 van dochteronderneming DBG bouw- en reststoffen sinds kort uitgebreid met de projectlocatie Schoterveld.

brl 9335-1: wat betekent het?

Bij protocol 9335-1 is het grote voordeel dat kleine partijen grond van een gelijkwaardige kwaliteit samengevoegd mogen worden tot één grotere partij. Het gehele proces van acceptatie, registratie, inname, tussentijdse interne milieukeuringen, samenvoegen, beheer opslagplaats, eindkeuring, toetsing, het bestemmingsadvies tot als laatste het transport van de grond tot de eindbestemming waar de grond wordt toegepast, behoort tot dit protocol.

Het protocol 9335-1 is in principe bruikbaar voor partijen tot een maximale (deel)partijgrootte van 10.000 ton (niet-samengestelde partijen). De partijgrootte voor samengestelde partijen is gemaximaliseerd op 2000 ton per samengestelde partij. Het certificaat BRL 9335-1 van DBG bouw- en reststoffen is eveneens van kracht op de locaties in Nij Beets, Drachten, Groningen, Grolloo en binnenkort Eext.

bijzondere grond

Bent u op zoek naar een zand of bovengrond? Ook dan kunt u terecht op de locatie Schoterveld in Bant. Het is zelfs mogelijk om “op recept” grond te bestellen zoals bijvoorbeeld bomenzand (een mengsel van zand en teelaarde). Interesse? Bel dan met ons verkoopteam op +31 (0)5 12 – 58 62 40.

Geen toepassingslocatie in de buurt van Bant? Ook dan kunt u ons benaderen want we leveren ook vanuit onze locaties Nij Beets, Drachten en Groningen.