23 juni 2016

Zonnepark XXL TT-circuit Assen geopend!

Eén van de grootste zonnepanelenparken ter wereld is woensdag 22 juni geopend op het TT Circuit te Assen. Het is de overdekte motorparkeerplaats waar maar liefst 21.000 zonnepanelen op zijn geplaatst. Een uniek project met een prachtig, duurzaam resultaat.

feestelijke opening

Woensdagmiddag 22 juni vond de feestelijke opening plaats. Entertainer Niek Boes liet in zijn spectaculaire openingsact de unieke samenwerking tussen alle partijen voelen en horen. Hij imiteerde feilloos de geluiden van de racende motoren, maar ook de geluiden van de inspanningen die zijn verricht om van het zonnepark een succes te maken. Een verrassende opening die alle aanwezigen een glimlach bezorgde. Hierna kon het zonnepark vanuit de hoogte bewonderd worden. Dit leverde uiteraard prachtige plaatjes op.

aandeel van der wiel infra & milieu BV

Opdrachtgever Groenleven klopte met het idee van een zonnepark bij Van der Wiel Infra & Milieu BV aan en samen hebben ze het concept doorontwikkeld. Van der Wiel Infra & Milieu BV is daarnaast verantwoordelijk geweest voor het grondwerk, de drainage en het aanleggen van bestrating, kabels en leidingen. Op 7 april jl. werd de eerste poer in de grond geslagen en deze week wordt het park in gebruik genomen door de vele motoren die er in grote getale aanwezig zullen zijn voor het TT Festival.

kengetallen zonnepark xxl

Het overdekte parkeerterrein biedt ruimte aan 14.000 motoren. Er zijn 21.000 zonnepalen geplaatst die net zoveel stroom opwekken als 2.000 gezinnen verbruiken (5,6 megawatt). De door het park opgewekte energie zal gebruikt worden door Tamoil Nederland, TT Circuit Assen en een deel is beschikbaar voor geïnteresseerde bewoners in de omgeving van het circuit als onderdeel van de Green Deal met de Provincie Drenthe.

Kijkt u dit weekend naar het TT Festival op tv? Dan zal het zonnepark u ongetwijfeld opvallen: op het zonnepark is een groot reclamedoek geplaatst met daarop het logo van de deelnemende partijen van het zonnepark.