ontwikkelen busbaan kolendrift fase 2

In hartje Groningen realiseert Van der Wiel in opdracht van Gemeente Groningen een busbaan. De busbaan verbindt het Boterdiep en de Bloemsingel met elkaar en bevordert daarmee het busverkeer in de studentenstad. Links en rechts van de busbaan worden voorzieningen voor voetgangers en fietsers gerealiseerd. 

bekend terrein voor van der wiel

Het groen en donkerbruine materieel van Van der Wiel is al vele jaren te zien op dit terrein. Vanaf 1999 tot 2015 heeft Van der Wiel het CiBoGa-terrein gesaneerd. De houten CiBoGa-boot die destijds als informatiepunt voor omwonenden fungeerde is in 1998 door Van der Wiel gebouwd. Tevens is de Vrydemalaan door Van der Wiel aangelegd, inclusief de realisatie van de studentenhuisvesting aldaar. Een recent project is het grondwerk voor de derde inrit van de parkeergarage op het Boterdiep.

past performance

Gemeente Groningen beoordeelt Van der Wiel bij dit project op ‘present performance’ om de kwaliteit en de samenwerking te verbeteren. Het beoordelen gaat gedurende de uitvoeringsperiode over en weer tussen Gemeente Groningen en Van der Wiel om uiteindelijk tot een goede ‘past performance’ van Van der Wiel te komen. Van der Wiel wil vooruit lopen op dit principe, dat door het CROW is geïntroduceerd, door hier proactief op te anticiperen.

Van der Wiel vervangt tevens het riool t.b.v. de aanleg van toekomstige bebouwing rondom de busbaan. Het project zal naar verwachting eind juni 2016 worden opgeleverd.