Menu Scroll

Bodemsanering Sneek

In opdracht van de VOF Oppenhuizerweg is door Van der Wiel een functiegerichte bodemsanering uitgevoerd op het oude terrein van Flexa. In 2008 zijn de opstallen gesloopt en daarna is het terrein in gebruik geweest als parkeerterrein. Op de locatie wil men een supermarkt realiseren met daarboven appartementen, en een parkeerterrein.

Projectdetails

Projectdetails

Locatie Oppenhuizerweg te Sneek
Toegepaste expertises
Andere projectgegevens
  • Opdrachtgever: VOF Oppenhuizerweg, bestaande uit BPD Gebiedsontwikkeling, Van Wijnen en Elkien
  • Contractvorm: meervoudig onderhands
  • Uitvoering: oktober 2020 – januari 2021
  • Overige toegepaste expertises: Civiele Techniek, Logistieke dienstverlening, Grondstromen & Ingenieursdiensten

Het Project

Tussen het water Somerrak en de Oppenhuizerweg vindt de herontwikkeling van het terrein plaats. Dit betreft  de bouw van een supermarkt en appartementen met aan weerszijden parkeerplaatsen. Voor deze bodemsanering is er gekozen voor een zogenaamde ‘functiegerichte’ aanpak. Daarbij is met name gekeken naar waar de bouwvlakken komen in combinatie met waar de verontreinigingsvlekken zitten en wat er ter plaatse van de beoogde nieuwbouw minimaal gesaneerd moet worden.

BRL SIKB 7000

De bodemsanering is conform de beoordelingsrichtlijn BRL SIKB 7000 met protocol 7001 ‘Uitvoering van landbodemsanering’ gesaneerd. Een certificaat dat wij al vanaf het bestaan ervan hebben. De milieukundige begeleiding voor dit project is uitgevoerd door WSP.

Video

Dubbelklik op de video voor afspelen in volledig scherm.

Onze werkzaamheden:

    Direct contact?