MenuScroll

Landschapswal Eext

Vanwege de verbreding van de N33 en de uitbreiding van de natuurbegraafplaats ‘Hillig Meer’ ontstond het initiatief een landschapswal aan te leggen langs de N33, tussen Eext en Gieten. Het doel van deze landschapswal is, naast boscompensatie, de natuurbegraafplaats meer beschutting te geven en (visuele) rust te creëren.

Projectdetails

Projectdetails

Locatie Nabij de N33, ter hoogte van Eext
Toegepaste expertises
Andere projectgegevens
  • Opdrachtgever: Landgoed Heidehof
  • Contractvorm: bouwteam
  • Uitvoering: eind 2016 – eind 2017
  • Overige toegepaste expertises: Civiele Techniek & Logistieke dienstverlening

Het Project

Compensatie

De landschapswal bij Eext is onderdeel van een groter project, om een natuurgebied aan te leggen bij het landgoed Heidehof. Natuurbegraafplaats ‘Hillig Meer’ (33 hectare) is onderdeel van dit landgoed. Door de verdubbeling van de N33 bij Eext heeft Rijkswaterstaat diverse bomen moeten kappen. Ter compensatie zijn er nieuwe bomen geplant en is er met de uitbreiding van het landgoed een stukje natuur teruggegeven.

GBT

De landschapswal is een zogenaamde Grootschalige Bodem Toepassing (GBT) en daarom aangelegd met zand/grond afkomstig van diverse bouwlocaties in Noord-Nederland. DBG Bouw- en Reststoffen zorgde voor registratie van de stromen en de logistieke afstemming van het project, waarbij er in totaal ca. 76.500 m³ grond is aangevoerd en verwerkt.

Vleermuizen

De wal is beplant met bomen. Het is niet mogelijk om in de wal te begraven. Op deze plek is namelijk een overwinteringsgrot aangelegd voor verschillende soorten vleermuizen die in het gebied voorkomen, zoals de rosse vleermuis en de grootoorvleermuis.

Onze werkzaamheden:

    Direct contact?