1200 big bags zand voor voorbelasting

Een logistieke uitdaging voor Van der Wiel Transport BV: in een kort tijdsbestek een grote hoeveelheid big bags met zand leveren voor KWS Infra BV. Om het proces zo spoedig mogelijk te laten verlopen maakt Van der Wiel hiervoor gebruik van meerdere locaties en ervaren medewerkers.

van gasselte naar hoogkerk met tussenstation

Het geleverde zand is afkomstig van de zandafgraving in Gasselte; dit zand is zeer geschikt voor dit doeleinde. Via kippertrailers wordt het zand vervoerd naar de locatie van Van der Wiel in Groningen waar shovels klaar staan om het zand in big bags te laden. Steentrailers met mobiele kraan laden de big bags vervolgens en vervoeren het zand naar de eindbestemming: de Zuiderweg te Hoogkerk. De big bags worden hier gelost op bestaande grond als voorbelasting.

EFFICIËNTE inzet

Door de efficiënte inzet van locaties, mensen en middelen verloopt het proces voorspoedig. Het personeel in Groningen is ervaren en werkt efficiënt; ze zetten de big bags precies op de juiste plek voor de steentrailers. Er wordt gebruik gemaakt van zowel eigen kipper- en steentrailers als inhuur om de levering te versnellen. Daarnaast laden de kippertrailers die zand lossen in Groningen, direct weer grond voor locatie De Moere te Grolloo van dochteronderneming DBG bouw- en reststoffen.

Een mooi voorbeeld van integrale logistieke mogelijkheden bij Van der Wiel Transport BV.