natuurontwikkeling hegewiersterfjild

Aan de Kimswerderweg langs de N31 is natuurontwikkeling Hegewiersterfjild gesitueerd. Zowel Van der Wiel Infra & Milieu BV als Van der Wiel Transport BV houden zich hiermee bezig. 

stichting natuurmonumenten

Om het afnemende leefgebied van wad- en weigevogels te vergroten, start Stichting Natuurmonumenten met de uitbreiding van Hegewiersterfjild. Het gebied wordt niet alleen groter, maar ook natter. In totaal wordt zo’n 30 hectare voormalige landbouwgrond ingericht voor de natuur. Stichting Natuurmonumenten: “We zijn erg blij dat we nu aan de slag kunnen want we zien dat de weidevogels het moeilijk hebben op het platteland. Ze zijn meer en meer afhankelijk van natuurgebieden zoals het Hegewiersterfjild.”

logistiek pakket van a tot z

Het aandeel van Van der Wiel Transport BV in dit project is het verzorgen van het gehele logistieke pakket van de afzet van de klei. De hoeveelheden liegen er niet om; in totaal moet er zo’n 200.000 m³ klei geleverd en verwerkt worden.

Dagelijks worden er 25 combinaties ingezet om deze klei te vervoeren. Van der Wiel Transport BV heeft hierbij de hulp van Van der Wiel Infra & Milieu BV ingeschakeld. Samen werken zij aan dit mooie project.

Benieuwd wat de rol van Van der Wiel Infra & Milieu BV is in dit project? Bekijk het hier