Nieuws

Het laatste nieuws over de herinrichting van de Parklaan te Winschoten vindt u hier.

5 december 2016: Bewoners worden bedankt!

Vandaag ontvingen alle bewoners van de Parklaan te Winschoten een sinterklaaslekkernij met onderstaand gedicht om hen te bedanken. Bent u bewoner aan de Parklaan; wij horen uw mening graag middels onderstaand formulier!

gedicht-parklaan-winschoten

Hoe hebt u als bewoner ons werk ervaren? Laat het ons weten!

29 november 2016: het einde nadert, nieuwe foto’s toegevoegd

Parklaan Winschoten gereed - Van der Wiel

Het einde van het project is in zicht. Op de nieuwste foto’s is goed te zien dat momenteel de laatste bestrating wordt gelegd. Er heerst een goede sfeer op het werk! “Onze mannen” werken enthousiast naar het einde toe. Het project verliep voorspoedig met hier en daar voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer een verrassing, maar we kijken positief terug naar dit werk. Van der Wiel zet nog even door met de laatste werkzaamheden. Mocht u nog iets willen weten of vragen; onze medewerkers staan u graag te woord! Neem in onderstaande galerij een kijkje voor de nieuwste projectfoto’s.

11 oktober 2016: start fase 6

Donderdag 13 oktober willen wij starten met fase 6 van het project. Wat dit voor de bewoners betekent, staat vermeld in de laatste bewonersbrief. U leest de brief hier: Bewonersbrief 10 d.d. 11 oktober 2016.

29 september 2016: voorspoedig verloop

De werkzaamheden verlopen vooralsnog voorspoedig. Er zijn, zoals we gewend zijn, enkele kleine problemen geweest maar die zijn en worden snel opgelost. Vrijdag 30 september starten we met fase 5 van het project. We doen er alles aan om de bewoners en overige betrokkenen zo goed mogelijk te informeren. De nieuwe bewonersbrief van 28 september is huis een huis verspreid en ook het Ommelander Ziekenhuis en Renselheerdt zijn op de hoogte gebracht. Team Van der Wiel werkt gemotiveerd en met veel plezier aan dit project! Dit mede dankzij de vriendelijke bewoners in Winschoten. Bedankt! 

Van der Wiel Winschoten

23 september 2016: vervangen uitleggers parklaan 66 t/m 104

In de tuin van de woningen op Parklaan 66 t/m 104 zullen werkzaamheden plaatsvinden i.v.m. het vervangen van uitleggers. In de bewonersbrief wordt de reden hiervoor toegelicht en hoe we overlast willen beperken: lees de bewonersbrief.

19 september 2016: morgen start fase 4

Morgen willen we beginnen met het uitbreken van de bestrating van Parklaan 66 t/m het kruispunt van de Van Speykstraat. Wat dit voor de bewoners betekent, staat in de nieuwe bewonersbrief: lees de brief hier.

8 september 2016: uitbreken bestrating parklaan 80 t/m 66

Aanstaande maandag zal gestart worden met het uitbreken van de bestrating bij Parklaan 80 t/m 66. Wat dit voor de bewoners betekent wordt in de bewonersbrief toegelicht. Deze zal vandaag worden verspreid en staat tevens online! U leest de brief hier: Bewonersbrief 6 d.d. 8 september 2016.

31 augustus 2016: informatie inzake wateroverlast

Afgelopen zaterdagavond heeft het flink geonweerd in Winschoten wat heeft geleid tot wateroverlast in diverse straten. We vinden dit erg vervelend en doen er alles aan om de problemen z.s.m op te lossen. Vandaag ontvangen de bewoners van de betreffende straten een brief met meer informatie. U leest de brief hier: Bewonersbrief 5 d.d. 31 augustus 2016 inzake wateroverlast.

22 augustus 2016: Werkzaamheden kruispunt 23 augustus

De bezetting van Van der Wiel is sinds vandaag weer voltallig. Dat wil zeggen dat uitvoerder Henk Ypma weer bereikbaar is en de website weer wordt bijgehouden. Morgen vinden er werkzaamheden plaats op het kruispunt Piet Heinlaan en de Parklaan. De bewoners van Parklaan 1 t/m 12 worden verzocht deze dag de auto elders te parkeren. Hierover is de volgende bewonersbrief verspreid: Bewonersbrief 4 d.d. 22 augustus 2016.

29 juli 2016: Bezetting in de vakantieperiode

Van der Wiel Infra & Milieu BV viert vanaf volgende week maandag zomervakantie. Dat geldt echter niet voor de medewerkers die werken aan de Parklaan in Winschoten. Harko Duizendstra zal de werkzaamheden van uitvoerder Henk Ypma waarnemen. Hij is te allen tijde bereikbaar voor vragen of opmerkingen. Vanaf maandag 22 augustus zal de bezetting weer zoals gewoonlijk zijn. Meer informatie is te vinden in de laatste bewonersbrief. Lees hem hier: Bewonersbrief 3 d.d. 26 juli 2016.

Van der Wiel wenst u een fijne zomervakantie!

18 juli 2016: start fase 2; bewonersbrief online

Vandaag start Van der Wiel met de tweede fase van het project. Dit betekent dat bewonersbrief 2 weer huis aan huis is verspreid en tevens online staat. De brief direct lezen? Dat kan: Bewonersbrief 2 d.d. 18 juli 2016

11 juli 2015: de duurzame bluetube-buizen van kijlstra

Van der Wiel heeft bewust gekozen voor de duurzame BlueTube-buizen (400 mm) van Kijlstra Riolering. Deze keuze scoorde goed bij gemeente Oldambt; zij heeft immers duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Kijlstra Riolering zette onlangs de foto’s van het plaatsen van de eerste rioleringsbuizen op Facebook. Bekijk ze hier.

7 juli 2016: Officiële starthandeling door wethouder van den aker

Hoewel Van der Wiel al enkele dagen werkzaam is het op project, verleende de wethouder van gemeente Oldambt vandaag graag haar medewerking voor de officiële start. Lees meer…

Van der Wiel

6 juli 2016: de schop in de grond

Vandaag gaat de schop voor het eerst de grond in. Een bijkomend voordeel is dat het weer goed is, dat werkt bevorderlijk!

Parklaan Winschoten - Van der Wiel

4 juli 2016: gestart met werkzaamheden

Vandaag is Van der Wiel gestart met de werkzaamheden. En niet alleen Van der Wiel is druk, maar ook de bewoners van de Parklaan want zij zijn druk aan het rozen rooien. Bekijk de foto van de hardwerkende bewoners die @wieldrachten vanochtend op Twitter deelde.

Van der Wiel Parklaan Winschoten

30 juni 2016: ketenpark gereed

Het ketenpark staat klaar. Het wekelijkse inloopspreekuur voor bewoners, elke woensdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur, vindt hier plaats. Welkom!

Ketenpark Parklaan Winschoten

29 juni 2016: #parklaan0597

Bij alle tweets die Van der Wiel verspreid over de herinrichting van de Parklaan wordt #parklaan0597 gebruikt. Alle tweets zijn op deze manier eenvoudig te vinden! Het twitteraccount van Van der Wiel is @wieldrachten.

29 juni 2016: bewonersbrief 1 is verspreid

De eerste brief aan de bewoners is huis aan huis verspreid. De brieven staan tevens op deze website bij het tabblad ‘downloads’. Wilt u de brief direct lezen? Klik op de volgende link: Bewonersbrief 1 d.d. 28 juni 2016.

herinrichting parklaan winschoten

In opdracht van gemeente Oldambt voert Van der Wiel Infra & Milieu BV de rioolvervanging en aanleg en herinrichting van de Parklaan te Winschoten uit. Het doel van de werkzaamheden is het verbeteren van de leefomgeving en het leefgenot door het verminderen van wateroverlast ten gevolge van regenbuien in het gebied rondom de Parklaan. Tevens dient de Parklaan opnieuw ingericht te worden, waarbij aandacht wordt gegeven aan verkeersveiligheid, leefbaarheid, uitstraling, waar mogelijk de wensen van bewoners en het terugbrengen alsmede het tegengaan van onderhoudskosten.

huidige en nieuwe situatie

Onderstaande afbeeldingen geven een kleine impressie van de huidige situatie en de nieuwe situatie. Door het huidige wegbeeld vanaf de Stikkerlaan tot aan de Piet Heinlaan over de gehele Parklaan door te trekken, ontstaat een (verkeers)veilige en leefbare inrichting voor de bewoners en omgeving. Het wegbeeld wordt zowel qua maatvoering als materialisering doorgetrokken. Dit resulteert in een eenduidig wegbeeld.

Profiel 1 huidge en nieuwe situatie - Van der Wiel Profiel 2 huidige en nieuwe situatie - Van der Wiel

bereikbaarheid en parkeren

Van der Wiel zorgt gedurende de hele uitvoering ervoor dat men zo min mogelijk hinder en overlast van de werkzaamheden ondervindt. De Parklaan is altijd bereikbaar voor bestemmingsverkeer omdat er gefaseerd wordt gewerkt. De doorgaande route voor autoverkeer is wel gestremd, deze kunnen via de Ludensweg rijden. De woningen zullen te allen tijde te voet bereikbaar zijn. Er is altijd ten minste aan één zijde een trottoir beschikbaar waardoor de woningen bereikbaar zijn en voetgangers niet gehinderd worden in de doorgaande route.

Tijdens de uitvoering wordt er een tijdelijke parkeerplaats gesitueerd ter hoogte van het grasveld aan de Piet Heinlaan. Tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners hier hun auto parkeren. Na de uitvoering wordt het grasveld weer in de huidige staat hersteld.

toegankelijkheid zorginstellingen

Bereikbaarheid voor minder validen en veiligheid van de omgeving staat voorop. Van der Wiel houdt expliciet rekening met de toegankelijkheid van zorginstellingen Lentis en Renselheerdt. Voor de bewoners van de zorginstellingen wordt, tijdens de werkzaamheden waarbij de straat open ligt, tijdelijke verharding gebruikt waardoor de ingang van de zorginstellingen te allen tijde bereikbaar is. Voor de scootmobiels en rollators worden oneffenheden voorkomen door het maken van naadloze aansluitingen van loopschotten.

De meerwaarde van Van der Wiel? Gebruik van duurzame materialen zoals een écht duurzame rioolbuis, een gefaseerde aanpak, gegarandeerde bereikbaarheid en specifieke aandacht voor mindervaliden. Samen maken we er werk van!

Planning

De werkzaamheden van het project, die in totaal uit 6 fasen bestaan, zullen ongeveer 18 weken in beslag nemen. Van der Wiel start op maandag 27 juni 2016 met de eerste fase. Om overlast te verminderen voor de bewoners gaat Van der Wiel in één stuk door vanaf de aanvang van werkzaamheden. Daarnaast wordt er in de bouwvak doorgewerkt. Conform planning zijn de werkzaamheden in oktober 2016 gereed.

Onderstaande afbeelding geeft de faseringstekening en planning van het project weer. Klik op de foto voor een vergroting.

Parklaan Winschoten - Van der Wiel

Communicatie

Van der Wiel streeft gedurende de gehele uitvoering naar optimale tevredenheid van alle betrokkenen. Een belangrijk onderdeel daarvan is de communicatie. Vragen en opmerkingen kunnen te allen tijde bij onderstaande medewerkers gemeld worden. Dit kan telefonisch en per e-mail.

inloopspreekuur

Spreekt u liever iemand persoonlijk? Dan kunt u gebruik maken van het inloopspreekuur dat elke woensdag plaatsvindt van 10.00 tot 11.00 uur in de keet. De uitvoerder, die bij dit project fungeert als omgevingsmanager, staat een ieder hier graag te woord. De keet bevindt zich op de tijdelijke parkeerplaats ter hoogte van het grasveld aan de Piet Heinlaan.

projectteam

Henk Ypma

Functie Uitvoerder
Telefoonnummer
06 - 10 92 51 77
Het eerste aanspreekpunt. Verantwoordelijk voor de uitvoering en dagelijks te zien op het project.

contactformulier

Heeft u een opmerking, suggestie of klacht, dan kunt u contact opnemen middels onderstaand contactformulier. Van der Wiel neemt binnen 24 uur contact met u op.

Downloads

Alle documentatie rondom het project zal hier te vinden zijn, zoals bewonersbrieven en persberichten.

bewonersbrieven

Bewonersbrief 1 d.d. 28 juni 2016 inzake toelichting over het werk en start fase 1

Bewonersbrief 2 d.d. 18 juli 2016 inzake start fase 2

Bewonersbrief 3 d.d. 26 juli 2016 inzake start fase 3

Bewonersbrief 4 d.d. 22 augustus 2016 inzake werkzaamheden kruispunt Piet Heinlaan en Parklaan

Bewonersbrief 5 d.d. 31 augustus 2016 inzake wateroverlast n.a.v. onweersbuien 27 augustus jl.

Bewonersbrief 6 d.d. 8 september 2016 inzake uitbreken bestrating Parklaan 80 t/m 66

Bewonersbrief 7 d.d. 16 september 2016 inzake start fase 4

Bewonersbrief 8 d.d. 23 september 2016 inzake vervangen uitleggers Parklaan 66 t/m 104

Bewonersbrief 9 d.d. 28 september 2016 inzake start fase 5

Bewonersbrief 10 d.d. 11 oktober 2016 inzake start fase 6

Bewonersbrief 11 d.d. 26 oktober 2016 inzake re-linen werkzaamheden kruispunt Bovenburen

invulling social return

Van der Wiel ziet dit project als een kans om een toekomstig medewerker op te leiden. Via Synergon bieden wij iemand een detachering of een leer‐/werktraject op ons project aan. Wij willen de social‐return kandidaat alle voorkomende werkzaamheden laten uitvoeren, van grondwerk tot riolerings‐ en bestratingswerkzaamheden.

Van der Wiel - social return

streven naar duurzame inzetbaarheid

Wij hebben de intentie om de social‐returnkandidaat een contract aan te bieden, om te voorkomen dat we een uitkeringsgerechtigde slechts tijdelijk in dienst moet nemen in het kader van de social‐returneis. Een tijdelijk contract biedt geen toekomst in onze branche. Wij streven ernaar om een social‐returnkandidaat duurzaam in te zetten in ons bedrijf.