inrichting recreatieplas gasselterveld

Van der Wiel is verantwoordelijk voor de uitvoering van de inrichting van de recreatieplas Gasselterveld te Gasselte. De voormalig zandwinput is begin april gesaneerd en alle installaties zijn weggehaald waarna de grond schoon is opgeleverd. Het startschot voor Van der Wiel om te beginnen met de inrichting van de recreatieplas op deze mooie locatie.

van der wiel werkt samen

Van der Wiel Transport BV heeft het werk aangenomen van Staatsbosbeheer; hier heeft Van der Wiel al enkele jaren een goede samenwerking mee. De opdracht bestaat uit het onderbrengen van het laatste zand in depots en het uitzetten van de contouren van de recreatieplas. Van der Wiel Transport BV heeft dit werk uitbesteed aan Van der Wiel Infra & Milieu BV en zorgt zelf voor het afvoeren van de 100.000 m³ zand dat hier vrij komt. Van der Wiel zal hier ongeveer een jaar mee bezig zijn.

recreatieplas gasselterveld

De recreatieplas is een onderdeel van het bestemmingsplan van gemeente Aa en Hunze en de gezamenlijke ruimtelijke ontwikkelingsvisie van Gasselterveld. Uiteraard is de nodige zorg besteed aan de regels rondom dit project. Zo heeft Staatsbosbeheer een ontgrondingsvergunning ontvangen en is voor aanvang van de werkzaamheden een toets op de flora en fauna-wet uitgevoerd.

Het gebied zal gedurende de werkzaamheden niet toegankelijk zijn. Na de inrichting zal duidelijk worden aangegeven hoe de toegankelijkheid geregeld is. In de zomer van 2017 zal de recreatieplas klaar moeten zijn.