renovatie biogasonttrekkingsinstallatie

Wat begon met de opdracht voor het renoveren van de biogasonttrekkingsinstallatie op de locatie in Lelystad, is geëindigd in een complete renovatie van diverse onderdelen. De uitdaging van het project was de renovatie van de biogasonttrekkingsinstallatie in maximaal een week uit te voeren. Dit omdat de composteringstunnels niet langer dan een week buiten bedrijf konden zijn. De uitdaging slaagde en werd naar dusdanige tevredenheid uitgevoerd, dat de opdracht werd uitgebreid.

Uitbreiding van het project

De uitbreiding betrof een complete renovatie waarbij Van der Wiel Biogas BV meerdere van haar specialismen tot uitvoering mocht brengen. De bestond uit het aanpassen van het percolaatsysteem, het realiseren van een nieuwe aansluiting op de slibbuffertanks en deze voorzien van een tankwagenaansluiting, het leveren en monteren van gaskleppen en het aanpassen van de cv-header. Daarnaast zijn enkele hoofdcomponenten vervangen, evenals het verbindende leidingwerk.

Scoren met flexibiliteit en mentaliteit

De opdracht werd in eerste instantie gegund op basis van de laagste prijs. De uitbreiding van de opdracht heeft Van der Wiel te danken aan flexibiliteit en mentaliteit. Zo werden kleine problemen elders in het project opgelost door snel te schakelen. Ook bij de installatie van producten die elders werden ingekocht, zoals de luchtventilatoren, verleende Van der Wiel graag haar medewerking.

De verschillende facetten van het project maken dit tot een mooi voorbeeld van de diverse producten en diensten die Van der Wiel Biogas BV in huis heeft. Meer weten? Neem gerust contact op en vraag naar Theo Kooistra.