rietvelden III te wormerveer

Bij woningbouwplan Rietvelden III te Wormerveer worden 60 woningen en 8 waterwoningen gerealiseerd. Een project dat vraagt om duurzame constructies in verband met de waterwoningen en de slappe veengrond die zich in de grond bevindt. Een project dat vele facetten van het dienstenaanbod van Van der Wiel Infra & Milieu BV bevat.

Bodemonderzoek, saneren, bouw- en woonrijp maken

Van der Wiel schakelde Enviso Ingenieursbureau in voor het uitvoeren van een bodemonderzoek. Hierna stelde Enviso een saneringsplan op waarmee Van der Wiel Infra & Milieu BV aan de slag ging en de sanering tot uitvoering bracht. Ontwikkelingscombinatie Trebbe/Van Wijnen gaf Van der Wiel verder de opdracht de locatie bouw- en woonrijp te maken.

waterwoningen

In het plan worden 60 woningen en 8 waterwoningen gerealiseerd. De waterwoningen zijn aan 1 zijde verbonden met het vaste land en staan voor de rest volledig in het water. Deze woningen worden omringd door damwanden. Van der Wiel realiseerde hiervoor een stalen damwandkuip in het water.

riolering op houten palen

In verband met de slappe veengrond is een constructie gerealiseerd waarmee de riolering op houten palen is gefundeerd. Dit maakt het project redelijk speciaal, omdat dit in het noorden van Nederland niet zo vaak voor komt.

Van der Wiel zal naar verwachting rond de bouwvak van 2016 klaar zijn met de aangenomen werkzaamheden. De woningen zullen dan volledig bewoond zijn.