rondhouttransport staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is in Nederland verantwoordelijk voor 265.000 hectare grond. Sinds 1997 verzorgt Van der Wiel het logistieke proces om het rondhout naar verschillende klanten te transporteren. Dit doen we zowel per as, per schip als per spoor.

specialistisch materieel

Bij de uitvoering houden de chauffeurs van Van der Wiel Transport BV nadrukkelijk rekening met de recreatieve doeleinden van de verschillende bosgebieden. Van der Wiel beschikt voor dit langdurige project over specialistisch materieel. Vanuit Staatsbosbeheer bestaat de wens om met zo schoon mogelijke voertuigen de bossen in te rijden. Daar speelt Van der Wiel op in met de nieuwe EURO VI-combinaties. Als bekrachtiging van de jarenlange succesvolle samenwerking is onlangs een combinatie-vrachtwagen in de kleuren van Staatsbosbeheer en Van der Wiel gemaakt. Van der Wiel transporteert vanuit Nederland naar België, Luxemburg en Duitsland.

houtchips

Vanuit deze activiteit is tevens het project van het vervoeren van houtchips ontstaan. Houtchips is een restproduct van rondhout. Van der Wiel verzorgt de depots, de logistiek en de kwaliteit van de houtchips voor de verbrandingsoven in Purmerend. Dit betreft tevens een langdurige samenwerking waar Van der Wiel trots op is.

Voor meer informatie over dit project staan wij u graag te woord.