Menu Scroll

Sloop opstallen Tolbert

In de bestaande wijk Sintmaheerdt te Tolbert wordt een nieuwbouwplan gerealiseerd: Nieuw Sintmapark. Daarvoor moet onder andere een aantal opstallen binnen de voormalige zorglocatie van De Zijlen gesloopt worden. Dit hebben Van der Wiel en Van Wijnen Projectontwikkeling Noord in bouwteamvorm gedaan samen met het gefaseerd bouw- en woonrijp maken van deze locatie.

Projectdetails

Projectdetails

Locatie Wijk Sintmaheerdt, Spant 1 te Tolbert
Toegepaste expertises
Andere projectgegevens
  • Opdrachtgever: Van Wijnen Projectontwikkeling Noord BV
  • Contractvorm: bouwteam
  • Uitvoering: start 1e fase in 2012 tot heden
  • Overige toegepaste expertises: Civiele Techniek, Logistieke dienstverlening, Grondstromen & Ingenieursdiensten

Het Project

Woningen in het Sintmapark

Het project wordt uitgevoerd in vier fasen. Er worden in totaal 85 marktwoningen, vier zorggebouwen en een multifunctioneel centrum gebouwd in een groene omgeving, dicht bij de stad Groningen. Alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd.

Cliënten

Tijdens de sloop- en herinrichtingswerkzaamheden moeten de bestaande zorggebouwen in gebruik blijven. Het project wordt gefaseerd gebouwd op een zorginstelling die nog deels in gebruik is. De ondergrondse infrastructuur van de bestaande gebouwen ligt in de woonvelden, waardoor er qua infra diverse zaken moeten worden aangepast. Bij de realisatie moeten we qua veiligheid zeer goed rekening houden met de aanwezige cliënten.

Circulair

Na het verwijderen va asbesthoudende materialen is er gefaseerd gesloopt. Daarbij is zoveel mogelijk bruikbaar materiaal op voorhand gescheiden. Het vrijkomende puin is op locatie verzameld, onder certificaat gebroken op locatie en op het terrein én elders als bouwstof hergebruikt.

Video

Dubbelklik op de video voor afspelen in volledig scherm.

Onze werkzaamheden:

    Direct contact?