Menu Scroll

Sloop RWZI Weesp

In opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is door ons het sloopwerk uitgevoerd van de in 1974 gebouwde rioolwaterzuiveringsinstallatie te Weesp.

Projectdetails

Projectdetails

Locatie Zuiderzeelaan 3 te Weesp
Toegepaste expertises
Andere projectgegevens
  • Opdrachtgever: Waternet, namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht
  • Contractvorm: meervoudig onderhands met EMVI criteria
  • Uitvoering: 2020
  • Overige toegepaste expertises: Civiele techniek & Logistieke dienstverlening

Het Project

Onvoldoende capaciteit

De oude rioolwaterzuiveringsinstallatie is aan het einde van haar levensduur en voldeed in 2020 niet meer aan de eisen die er zijn voor het afvoeren van het water (lozingseisen). Er komt een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie, op hetzelfde terrein, maar met meer capaciteit dan de huidige rioolzuivering. Dit is nodig omdat er nieuwe woningen bijgebouwd zijn in de Bloemendalerpolder.

Circulariteit ten top

Bij de inschrijving is een plan ingediend voor het circulair slopen, waarbij moest worden voldaan aan een zo laag mogelijke CO2-uitstoot en maximaal hergebruik van de vrijgekomen materialen. Die lagere uitstoot konden we bereiken door de inzet van machines en vrachtauto’s die 100% Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) biodiesel gebruiken. Daarnaast is al het betonpuin omgezet in secundaire grondstoffen en waren diverse materialen geschikt voor hergebruik (tegels, lichtmasten, duikers e.d.).

Video

Dubbelklik op de video voor afspelen in volledig scherm.

 

Onze werkzaamheden:

    Direct contact?