sloop voormalig acm-gebouw

Met de sloop van het voormalig ACM-gebouw te Groningen is niet alleen plaats gemaakt voor een nieuwbouwproject: er moest tevens een nieuw onderkomen gevonden worden voor een dier dat zich hier schuil hield. 

na 15 jaar leegstand binnen 3 weken verdwenen

In opdracht van woningbouwstichting Lefier sloopte Van der Wiel in een kort tijdsbestek het ACM-gebouw (Agrifirm) te Groningen. Het pand dat al 15 jaar leeg stond, was maar liefst 28 meter hoog. In minder dan drie weken tijd was het gebouw vrijwel helemaal verdwenen. Met de sloop van het gebouw wordt ruimte gemaakt voor een nieuwbouwproject van woningbouwstichting Lefier. Het overgebleven puin is op locatie gebroken met een puinbreker. Van der Wiel Transport BV heeft het puin afgevoerd.

bijzondere bijkomstigheid

Even werd gedacht dat niet gestart kon worden met de sloop van het gebouw. Er hield zich namelijk een steenmarter schuil in het gebouw en deze mocht niet verjaagd worden. Een ecoloog stelde een werkplan op om de sloop toch door te kunnen laten gaan. Voorwaarde was echter dat Van der Wiel een nest bouwde waar de steenmarter zijn toevlucht kon vinden. De steenmarter nam genoegen met zijn nieuwe nest en de sloop ging alsnog van start.

In januari en februari 2016 wordt het laatste deel van de sloop uitgevoerd, bestaande uit het slopen van de fundering. Naar verwachting zal de sloop eind februari volledig zijn afgerond.