sloop arriva-panden te drachten

Ondernemers van Drachten nemen het heft in eigen handen. 

op eigen initiatief

In opdracht van de Maripaangroep start Van der Wiel Infra & Milieu BV met de sloop van de voormalige panden van Arriva aan de Stationsweg in Drachten. Het gaat om de kantoren en remise die onlangs zijn aangekocht door de Maripaangroep. De Maripaangroep is de franchise-organisatie van Anrico Maat en Paul Papo.

rotte kies verdwijnt

Het Arriva-terrein wordt al een paar jaar niet meer als busstation en remise gebruikt. De vervallen gebouwen en het verlaten terrein zijn de twee ondernemers en de omwonenden een doorn in het oog. Met de aankoop nemen de ondernemers het heft in eigen handen: ze hebben door de medewerking van alle partijen bewerkstelligd dat de oude gebouwen worden gesloopt en zo de aanblik alvast wordt verbeterd. Zo wordt Drachten verlost van een “rotte kies” en zal er uiteindelijk een moderne en toekomstbestendige Jumbo supermarkt verschijnen.

optimalisatie infrastructuur

In de plannen van de ondernemers zit buiten het kwalitatief verbeteren van deze belangrijke zichtlocatie aan de Stationsweg en het vergroten van de Jumbo-supermarkt ook het optimaliseren van de infrastructuur. Zo hebben de ondernemers in het plan opgenomen dat het laden en lossen voor zowel Jumbo als Aldi in de nieuwe situatie via de Tramlaan plaatsvindt en niet meer via de Ratelwacht. Direct aanwonenden zullen dan veel minder hinder ondervinden van bevoorradingsverkeer. Het opgeknapte terrein krijgt ook extra en ruimere parkeergelegenheid.

Van der Wiel Infra & Milieu sloopt de gebouwen in een tijdsbestek van 10 weken waarna de herinrichting kan plaatsvinden.

Bekijk onderstaand de prachtige foto’s van dit project.