Op de locatie De Meerpaal 11 te Drachten doet Van der Wiel sedert 1997 de op- en overslag van diverse bulkmaterialen. In totaal is er ca. 6 ha terrein beschikbaar, waarvan een deel is ingericht als kantoor en werkplaats. De locatie is goed bereikbaar vanaf het water en het overgrote deel van het terrein is gecertificeerd vloeistofdicht.

Projectdetails

Locatie:
Meerpaal 11 te Drachten
Toegepaste expertises:
Andere projectgegevens:
  • Uitvoering
    gestart in 1997 tot heden

Locatie aan het water

De loskade is ruim 500 meter lang en geschikt voor schepen tot klasse IV (maximaal ca. 1.200 ton). Zowel hout als licht tot sterk verontreinigde grond kan worden op- en overgeslagen vanaf vrachtwagens in of uit het schip. Schone materialen, waaronder zand, grond,  kunnen via het water worden aangevoerd voor verkoop vanaf de locatie Meerpaal.

Uitgebreide vergunning

Voor acceptatie van verschillende (verontreinigde)materialen als ook het bewerken van materialen, waaronder bijvoorbeeld het zeven en/of reinigen van verontreinigde grond, versnippering van boomstronken en het breken van het ingezamelde puin, zijn diverse vergunningen voorhanden op de locatie Meerpaal Drachten.

Puinrecycling

Een deel van het terrein is ingericht als recyclinglocatie voor het ingezamelde puin. Van het puin wordt na breken gecertificeerd menggranulaat 0-31,5 gemaakt, welke na productie weer wordt afgezet als funderingsmateriaal.

Kom jij ons versterken?

Kom jij met jouw expertise ons ‘Wielerteam’ versterken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die samen met ons topprestaties willen leveren.

Werken bij