Een betrouwbare schakel tussen bos en houtindustrie! Dat is Van der Wiel voor de logistieke dienstverlening van het rondhout. Oog voor de kwaliteit van het hout, slimme logistieke planning en zorgen dat het juiste hout onder de juiste condities bij de verwerker komt. Dat is een specialisatie van Van der Wiel.

Projectdetails

Locatie:
Rondhout transport voor diverse opdrachtgevers
Toegepaste expertises:
Andere projectgegevens:
  • Opdrachtgever
    o.a. Staatsbosbeheer
  • Contractvorm
    Europese aanbesteding
  • Uitvoering
    vanaf 1997, aanbesteding 2018

Vakwerk

Onze grootste klant, Staatsbosbeheer, is in Nederland verantwoordelijk voor 265.000 hectare grond. Sinds 1997 verzorgen we het logistieke proces om het rondhout vanuit het bos naar verschillende klanten te transporteren in België, Luxemburg en Duitsland. We verzorgen de complete logistieke dienstverlening. Met de vakkennis van de chauffeurs en de wisselwerking met Staatsbosbeheer, in verband met de bereikbaarheid van de bossen, is er een jarenlange succesvolle samenwerking ontstaan.

Daarnaast voeren we diverse andere opdrachten uit voor verschillende opdrachtgevers. Een voorbeeld hiervan is Prindal hout uit het Belgische Denderwindeke. Een productie- en distributiebedrijf, dat een leidende positie inneemt als leverancier van tuinhout-composiet-staalafsluitingen en boomschors. Prindal hout is ook leverancier en producent van rondhout palen en hout voor water en wegenbouw, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Specialistisch materieel

Bij de uitvoering houden onze ervaren chauffeurs nadrukkelijk rekening met de natuur en de recreatieve doeleinden van de verschillende bosgebieden. Onze doelstelling is om zo schoon mogelijk, met zo weinig mogelijk uitstoot de bossen in te rijden. Dit doen wij met onze Euro VI- vrachtauto’s. Ook investeren we steeds meer in intermodaal transport, dus op korte afstanden vanuit de bossen in schepen laden, die het hout dan afleveren bij de fabriek. Dit leidt tot een enorme besparing op de CO2-uitstoot.

Biomassa

Biomassa komt vrij uit het beheer van bossen en natuurterreinen in Nederland. De biomassa wordt onder andere toegepast voor duurzame energieproductie, maar ook voor nieuwe toepassingen binnen de circulaire economie. We verzorgen de depots, de logistiek en we beheren de kwaliteit van de biomassa. Energiehout BV voldoet aan de volgende certificeringen: Forest Stewardship Council (FSC), ISO 9001 en NTA 8080 Better Biomass.

Wij zorgen daarnaast voor een correcte registratie van deze verschillende stromen. Ook hier is sprake van een jarenlange duurzame samenwerking met Energiehout BV.

Kom jij ons versterken?

Kom jij met jouw expertise ons ‘Wielerteam’ versterken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die samen met ons topprestaties willen leveren.

Werken bij