Aan de rand van het Friese dorp Opeinde krijgen toekomstige bewoners de unieke kans om, behalve van hun eigen kavel, ook gezamenlijk eigenaar en beheerder te worden van het omliggende landschap. Van der Wiel heeft, in opdracht van de gemeente Smallingerland, het gebied opgeruimd, grondwerk uitgevoerd, de riolering aangelegd en de puinbanen aangebracht.

Projectdetails

Locatie:
De Peinder Mieden, Opeinde
Toegepaste expertises:
Andere projectgegevens:
  • Opdrachtgever
    Gemeente Smallingerland
  • Contractvorm
    meervoudig onderhands, RAW bestek
  • Uitvoering
    2018 - 2019

De Peinder Mieden

Aan de rand van het dorp Opeinde in de provincie Fryslân ligt de Peinder Mieden: een fraai, groot landschap (87 hectare) wat openbaar toegankelijk is. Maximaal 45 kopers kunnen hier op een unieke manier wonen in de natuur. Zij worden, naast eigenaar van hun eigen kavel, als groep ook eigenaar en beheerder van het omliggende landschap. Bewoners bepalen zelf hoe de bebouwing en inrichting van het gebied er uit komt te zien.

Voorbereidingen

In voorbereiding op de bouw van de woningen hebben we diverse werkzaamheden uitgevoerd in het gebied. Zo zijn watergangen gegraven/opgeschoond, is er riolering en funderingsmateriaal in de wegen aangebracht en hebben we oeverbeschermingen aangebracht.

Maatschappelijk betrokken

Er is voor dit project extra werkgelegenheid gecreëerd in de vorm van twee werkplekken. In samenwerking met de gemeente Smallingerland realiseerden we deze plekken in het kader van de social return-aanpak. Social return helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan.

Kom jij ons versterken?

Kom jij met jouw expertise ons ‘Wielerteam’ versterken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die samen met ons topprestaties willen leveren.

Werken bij