Voor zorgorganisatie Philadelphia en woningcorporatie Elkien realiseert Jorritsma Bouw 129 appartementen, verdeeld over vier (zorg)woonblokken in de wijk Lemmerweg-West te Sneek. Van der Wiel is als bouwteampartner verantwoordelijk voor het grondwerk en het bouw- en woonrijp maken.

Projectdetails

Locatie:
Lemmerweg West te Sneek
Toegepaste expertises:
Andere projectgegevens:
  • Opdrachtgever
    Jorritsma Bouw
  • Contractvorm
    Bouwteam
  • Uitvoering
    2018 t/m 2020

Braakliggend

Op deze locatie stonden een aantal scholen en een gymlokaal. Bij de start van de samenwerking en het ontwerpen van de nieuwe locatie, waren de opstallen reeds gesloopt. Het terrein heeft een totale oppervlakte van circa 14.000 m2. Om de bouw van alle gebouwen te kunnen realiseren, is een watergang deels gedempt.

Ontwerp

Samen met de betrokken ketenpartners, is een ontwerp gemaakt voor de toekomstige inrichting van het terrein. Denk daarbij, naast het regulier benodigde grondwerk, aan de aanleg van de drainage, de situering en dimensionering van de riolering, de groenvoorzieningen, de terreinverhardingen en de openbare verlichting.

Toekomstig gebruik

Het totale plan omvat een  zorgcomplex met 28 tot 32 plekken voor kinderen met een verstandelijke beperking (Stichting Philadelphia) en circa 100 appartementen, waarvan 24 (met twee algemene huiskamers) op basis van scheiden van wonen en zorg voor cliënten van Philadelphia. De overige blokken bieden ruimte voor reguliere huurappartementen à 73 stuks, geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens.

Kom jij ons versterken?

Kom jij met jouw expertise ons ‘Wielerteam’ versterken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die samen met ons topprestaties willen leveren.

Werken bij