In het Diepsterbos is in nauwe samenwerken met Staatsbosbeheer door Van der Wiel gewerkt aan de natuur. De natuurontwikkeling heeft als doel omliggende gebieden te herstellen en te verbeteren. De bestaande paden in het Diepsterbos zijn verhoogd om de toegankelijkheid te verbeteren, zodat bezoekers veilig en gemakkelijk kunnen wandelen en fietsen door het gebied.

Projectdetails

Locatie:
Diepsterbos, Lauwersoog
Toegepaste expertises:
Andere projectgegevens:
  • Opdrachtgever
    Staatsbosbeheer
  • Contractvorm
    Bouwteam
  • Uitvoering
    Augustus 2021 tot december 2024

Het project

Om het Diepsterbos gebied te kunnen vernatten en toegankelijk te kunnen houden voor bezoekers, was het noodzaak om de bestaande paden in het gebied te verhogen. De bestaande paden zijn gefreesd en vervolgens is zand aangebracht. Het zand is afkomstig van het nabijgelegen Pompsterplaat gebied. Na de werkzaamheden zijn de paden ingezaaid.

In het nabijgelegen natuurgebied Pompsterplaat hebben wij waterbekkens gegraven als drinkwatervoorzieningen voor het aanwezige wild. Dit natuurgebied bood een unieke kans, door het vrijgekomen materiaal rechtstreeks te gebruiken te in het Diepsterbos. Zo is op een circulaire wijze gebruikgemaakt van de grond.

Dit project illustreert effectief circulair werken door materialen en middelen op een slimme manier te benutten. Het Diepsterbos-gebied profiteert niet alleen van verbeterde paden, maar het naastgelegen natuurgebied Pompsterplaat ook van nieuwe drinkbekkens voor de lokale fauna. Een win-winsituatie voor zowel mens als natuur.

Een mooi voorbeeld van het principe van circulair werken door optimaal gebruik te maken van de beschikbare bronnen en “werk met werk” te maken.

Kom jij ons versterken?

Kom jij met jouw expertise ons ‘Wielerteam’ versterken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die samen met ons topprestaties willen leveren.

Werken bij