Projectontwikkelaar De Nijs Participatie Hoorn BV herontwikkelt Missiehuis Hoorn. Van der Wiel heeft als bouwteampartner gezorgd voor het slopen en bouw- en woonrijp maken van deze historisch gezien bijzondere herontwikkelingslocatie.

Projectdetails

Locatie:
Blauwe Berg 5c te Hoorn
Toegepaste expertises:
Andere projectgegevens:
  • Opdrachtgever
    De Nijs Participatie Hoorn BV
  • Contractvorm
    Bouwteam
  • Uitvoering
    2019 – 2021

De historie

Het monumentale Missiehuis werd in 1928 gebouwd door de missionarissen van de Mill Hill orde. Het gebouw deed dienst als school waar jonge gelovigen werden opgeleid. Het had een eigen kapel. Tientallen jaren geleden is de locatie zijn religieuze bestemming kwijtgeraakt.

Nieuwe bestemming

De Nijs Participatie Hoorn BV herontwikkelt de locatie, waarbij er in totaal vier appartementencomplexen worden gebouwd met 109 appartementen en een school in het oude Missiehuis. Een deel van het Missiehuis krijgt een andere bestemming.

Herinrichting

Als bouwteampartner hebben wij, samen met De Nijs Participatie Hoorn BV, Heddes Bouw, Copijn Landschapsarchitecten en gemeente Hoorn, het ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte gerealiseerd. We maken de locatie bouw- en woonrijp, inclusief riolering, en leggen de groenvoorzieningen, fiets-/voetgangersbruggen en een loopvlonder aan. Naar verwachting is het gehele project in 2021 gereed.

Kom jij ons versterken?

Kom jij met jouw expertise ons ‘Wielerteam’ versterken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die samen met ons topprestaties willen leveren.

Werken bij