In de bestaande wijk Sintmaheerdt te Tolbert wordt een nieuwbouwplan gerealiseerd: Nieuw Sintmapark. Daarvoor moet onder andere een aantal opstallen binnen de voormalige zorglocatie van De Zijlen gesloopt worden. Dit hebben Van der Wiel en Van Wijnen Projectontwikkeling Noord in bouwteamvorm gedaan samen met het gefaseerd bouw- en woonrijp maken van deze locatie.

Projectdetails

Locatie:
Wijk Sintmaheerdt, Spant 1 te Tolbert
Toegepaste expertises:
Andere projectgegevens:
  • Opdrachtgever
    Van Wijnen Projectontwikkeling Noord BV
  • Contractvorm
    bouwteam
  • Uitvoering
    start 1e fase in 2012 tot heden

Woningen in het Sintmapark

Het project wordt uitgevoerd in vier fasen. Er worden in totaal 85 marktwoningen, vier zorggebouwen en een multifunctioneel centrum gebouwd in een groene omgeving, dicht bij de stad Groningen. Alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd.

Cliënten

Tijdens de sloop- en herinrichtingswerkzaamheden moeten de bestaande zorggebouwen in gebruik blijven. Het project wordt gefaseerd gebouwd op een zorginstelling die nog deels in gebruik is. De ondergrondse infrastructuur van de bestaande gebouwen ligt in de woonvelden, waardoor er qua infra diverse zaken moeten worden aangepast. Bij de realisatie moeten we qua veiligheid zeer goed rekening houden met de aanwezige cliënten.

Circulair

Na het verwijderen va asbesthoudende materialen is er gefaseerd gesloopt. Daarbij is zoveel mogelijk bruikbaar materiaal op voorhand gescheiden. Het vrijkomende puin is op locatie verzameld, onder certificaat gebroken op locatie en op het terrein én elders als bouwstof hergebruikt.

Kom jij ons versterken?

Kom jij met jouw expertise ons ‘Wielerteam’ versterken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die samen met ons topprestaties willen leveren.

Werken bij